Till innehåll på sidan

Restaurang Kraftverkets olika temadagar

På Restaurang Kraftverket har vi olika teman under läsåret. Vi vill både visa och lära våra gäster olika mattraditioner. Vi vill också ge dem variation och nya upplevelser i matsalen.

Vi dukar upp med färska snittblommor, tygdukar och ibland även levande ljus. Dessutom växlar vi gardiner säsongsvis och vid särskilda tillfällen. Både dukar och gardiner har vår skickliga syslöjdlärare Eva tagit fram. Vi i köket vill passa på att säga tack för ditt engagemang och arbete med att skapa en matglad atmosfär i vår restaurang.

Vi vill också tacka alla lärare som glatt ställt upp och hjälpt till. De har förvandlat sig till prydliga och skickliga servitriser ute i matsalen. Utan er hade vi inte kunnat genomföra vårt matprogram.

Så här ser det ut under skolåret:

Halloween
På Halloween kommer våra spindlar och andra kryp fram ur sina gömmor. Se upp när du tar ditt glas mjölk! Det ser kanske inte ut som det brukar...

Nobeldagen
På Nobeldagen har vi traditionsenligt en egen prisutdelning i gymnastiksalen, där eleverna belönas för fina prestationer. Och det måste det ju firas även i matsalen. Vi har bordsplacering och alla 585 eleverna får sitt eget namn vid sin plats. Vid den följande bordsserveringen ilar våra servitriser/servitörer fram och tillbaka med varm mat under fyra sittningar. I år har vi också bjudit in en gästkock som ska ge våra matgäster en extra upplevelse de sent ska glömma!

Jul
Vid jul dukar vi upp ett välfyllt julbord med egen gravad och rimmad lax, Janssons frestelse, köttbullar, prinskorv, skinka eller kalkon, olika goda sillar, ägghalvor med rom, handskalade räkor och mycket mer.

Alla hjärtans dag
Alla hjärtans dag är också speciell. Då kommer alla hjärtan fram i hela matsalen. Även en sådan dag kan mjölken se annorlunda ut :-)

Påsk
Till påsk serveras en buffé med lammstek, prinskorvar, köttbullar, ägghalvor, skinka/kalkon, rödbetssallad, egen gravad och rimmad lax och mycket mer. Dessutom dekorerar vi matsalen med blommor och små påskiga dukar.

Grillning
Veckan innan skolavslutningen har vi ”Elevens dag” då vi bjuder våra gäster på kolgrillade hamburgare med alla tillbehör. Den äts i handen på skolgården som sveps in i en härlig grilldoft. Sommaren är här och sommarlovet är bara dagar bort...

Nationaldagen
Nationaldagen firas naturligtvis också. I år hjälpte eleverna till med att göra svenska flaggor i olika storlekar som vi sedan prydde väggarna med. Och så har vi fina små dukar som passar till den här dagen och på dem placerade vi ut vackra blommor.

Dela:
Kategorier: