Idrott och hälsa

I Idrott och hälsa undervisar Åsa-Marie Strömberg, Fredrik Furtenbach och Kristian Klevbom.

Åsa-Marie (Mia) undervisar i 1a, 2a, 3a, 8a, 9a och FG.

Fredrik undervisar i 1b, 6b, 7b, 8b, 9b och FG.

Kristian undervisar i Fab, 2b, 3b, 4ab, 5ab, 6a och 7a.

Undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska syfta till att eleverna utvecklar
allsidiga rörelseförmågor och intresse för att vara fysiskt aktiva och vistas
i naturen.

Utrustning och trivselregler:

Ombyte

Eleverna ska vara ombytta till lektionerna med lämpliga idrottskläder och skor (kort-/långärmad tröja, kort-/långbyxor, strumpor och skor).

När utomhusperioden börjar behöver eleverna idrottskläder som passar rådande väderlek och ett par skor som det går att springa i.

Kvarglömda kläder sparar vi i respektive omklädningsrum. Det kan vara bra att märka kläder och utrustning på ett tydligt sätt.

Dusch

Eleverna duschar efter lektionerna oavsett hur svettiga de blivit för att vi vill hålla en hög nivå på hygienen och sätta rutinen att man duschar efter idrottsaktivitet.

Om en elev inte ska duscha efter lektionen är det bra om eleven har med en lapp hemifrån. Ibland händer det att man glömt handduk och då kan man fråga en kompis om man kan få låna.

Sjukintyg

Vår grundinställning är att är man så frisk att man kan vara i skolan, kan man också vara med på idrottslektionen. Det finns givetvis undantag, kontakta oss så löser vi situationen. En lapp som informerar oss om att eleven har varit sjuk och bör ta det lugnt är alltid välkommen.

Klockor/smycken/örhängen

För att undvika skador tar alla av sig klockor, halsband, armband, ringar och örhängen under lektionerna. Små örhängen t ex pluppar/pärlor är okej eftersom risken att någon eller något ska fastna där är mindre.